Skip to main content

Sıkça Sorulan Sorular

Ne zaman kurulduğunuz?

2022-2023 sezonunda. Ana Sayfada daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Provalar hangi günler ve saatlerde yapılıyor? Çalışma yeriniz nerede?

Geleneksel olarak Çarşamba akşamları (18.00-21.00 saatleri arasında) ve gerek görürsek Pazar günleri (13.00-15.00 saatleri arasında) gerçekleştiriyoruz. Provalarımız Levent Kültür Merkezi’nde (Zübeyde Ana Kültür Merkezi) yapılıyor.

Provalarımıza seyirci kabul ediyor musunuz?

Nadiren evet. Bunun için mail ve/veya telefon aracılığıyla önceden bildirmeniz gerekiyor. Ayrıca o haftaki provanın içeriğine/önemine göre bunu kabul edebilir veya ileri tarihli başka provada değerlendirebiliriz.

Seçmeler ne zaman yapılıyor ve içeriği nedir? Hangi yaşlarda öğrencileri kabul ediyorsunuz?

  • Her yıl Ağustos ayında duyurularla yapılır ve Eylül ayında seçmeler gerçekleşir. O sene en az Lise 1. sınıfa gidiyor olmak önemlidir.
    • “Tek ses duyma”
    • “Çift ses duyma”
    • “Melodi tekrarı”
    • “Alkışla ritim tekrarı”
    • “Şarkı söyleme”
    • “Türkçe metin okuma”
Adayların bu altı bölümde de başarılı olması gerekiyor. Herhangi birinde bile eksiklik varsa kabul edilmiyoruz. Sınav zamanında bu içerikle ilgili daha detaylı bilgileri web sitemizden paylaşıyoruz. Ayrıca seçmelerde başarılı gösteremeyen gençlerle eğer isterlerse eksiklerini paylaşıyoruz.

Ara seçmeler yapılıyor mu?

İhtiyaç halinde ilk ay içinde (Eylül) sonradan gelen gençleri de bireysel olarak dinleyip değerlendirebiliyoruz. Veya bir sonraki sezonun sınavına davet ediyoruz.

Neden Beşiktaş Gençlik Korosu'na seçilmeliyim?

Öncelikle çok güzel ve özel bir aileyiz. Koromuzun bir kısmı, Beşiktaş Çocuk Korosu’nda yıllarca birlikte söylemiş gençlerden oluşuyor. Korolarda şarkı söylemek bir hayat biçimi. Gençlerin hayatlarını o an için bazen fark etmesek bile çok ciddi bir şekilde yönlendirmiş oluyoruz. Onlara sanatsal bir yol çiziyoruz ve güçlü sesli kültürü kendilerine ve ailelerine kazandırmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte Beşiktaş Gençlik Korosu hiçbir zaman tek seçenek değil. Koral faaliyetleri her nerede, ne adla yapılıyor olursa olsun destekliyoruz. Tüm koroları sevgiyle kucaklıyor ve kardeş korolarımız olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde bu sanatsal çalışmalar ne kadar çok yapılırsa o kadar aydınlık bir geleceğimiz olduğunu düşünüyoruz.

Kaç eğitmen var?

Şu an için koronun bir kurucu şefi ve bir piyanisti bulunmaktadır. Ayrıca koromuzun bir de koordinatörü mevcuttur. Bizler kişilerle ilgili bilgileri kendilerinden öğrenebilirsiniz. Bazı provamızda konuk sanatçıları ve şefleri de ağırlıyoruz.

Firmamız / Okulumuz ile ortak profesyonel bir çalışma gerçekleştirebilir misiniz?

İletişim bölümünden konuyla alakalı bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Repertuarımızda ne tarz eserler var ve hangi dillerde şarkılar söylüyorsunuz?

Marşlar, Senfonik Eserler, Popüler Şarkılar, Müzikaller, Türküler’e kadar pek çok tarzda eseri seslendiriyoruz. Şimdiye kadar söylediğimiz diller; Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Latince’dir.

Repertuarımızdaki şarkıları istesek yollar mısınız? Veya koreografilerinizi kullanabilir miyiz?

Uzun bir süredir tüm koroların kendi repertuarlarını kendilerinin oluşturması gerektiğini, ayrıca eserlerin mutlaka bestecilerinden veya varislerinden izin alınarak seslendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür isteklerde istek sahiplerini ilgili bestecilere veya kurumlara yönlendiriyoruz. Öte yandan koreografilerimizi gençlerimizle birlikte oluşturuyoruz ve bize özel kalmasını tercih ediyoruz. Koreografilerimizin izinsiz kullanılmasını, performe edilmesini ve paylaşılmasını doğru ve etik bulmuyoruz. Bu konuda ısrar etmemenizi rica ediyoruz.